Palau-solità i Plegamans

Proposem mesures socials per pal·liar els efectes del Covid-19 sobre les famílies

  • Actualitzat:
  • Creat:

Aquesta proposta s'emmarca en l’esperit de col·laboració mostrat pels socialistes per cercar solucions consensuades en benefici de les persones i famílies amb dificultats provocades pel coronavirus

Des del PSC de Palau-solità i Plegamans, volem proposar al govern municipal un paquet inicial de mesures en l’àmbit de serveis socials per pal·liar els efectes del Covid-19 (coronavirus) sobre els col·lectius més vulnerables de la societat. Les mesures tenen l’objectiu de col·laborar i minimitzar l’impacte que suposarà aquesta emergència sanitària entre la ciutadania i les famílies de la vila a causa dels efectes de la situació de pandèmia sanitària.

Estem immersos, sens dubte, en setmanes complicades per a totes i tots. Per això, és imprescindible actuar amb responsabilitat, disciplina social i sentiment de comunitat. La salut de totes i tots i la protecció dels més vulnerables són l’única prioritat. No és moment de lluites partidistes, identitàries o ideològiques. És el torn de la responsabilitat, la coordinació, i la unitat d’acció.

Aquestes propostes són:
 

  • Ajuts al lloguer: obrir una línia de subvencions i ajuts al lloguer, amb partida econòmica suficient, per a persones, famílies i comerços amb menys recursos i dificultats provocades per la situació de pandèmia sanitària.
  • Nova línia d’ajuts “Covid-19”: obrir una línia de subvencions i ajuts extraordinària de Serveis Socials, amb partida econòmica suficient, per fer front a les necessitats sobrevingudes de les famílies i pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19.
  • Beques menjador municipals: habilitar un mecanisme amb la màxima celeritat amb l’objectiu que l’Ajuntament pagui les beques menjador municipals (tant les beques al 100% com les complementàries) durant el període de tancament de les escoles. 
  • Ajuts d’urgència: incrementar la partida pressupostària d’ajuts d’urgència en un 400% (de 55.000€ a 220.000€) per fer front a les necessitats extraordinàries d’enguany.
  • Ajuts de l’impost IBI: incrementar la partida pressupostària dels ajuts de l’IBI en un 400% (de 15.000€ a 60.000€) i ampliar els supòsits d’atorgament per cobrir a aquelles persones en situació d’ERTE.
  • Fons de contingència: mobilització de tots els recursos possibles per fer efectiu les mesures, incloent-hi, si escau, l’ús del fons de contingència municipal que enguany és de 87.000€ i la seva ampliació.

 

Fa una setmana, el grup socialista va proposar públicament llançar una bateria de mesures contra les conseqüències socials i econòmiques del Covid-19. Les propostes eren un punt de partida d’un paquet molt més ampli de mesures socials, fiscals i de suport a l’activitat econòmica que s’haurà de posar en marxa més endavant. El govern de Palau-solità i Plegamans ha implementat i adoptat algunes d’aquestes propostes i línies de treball. Entre les propostes del PSC, hi ha la d’activar immediatament accions com l’ajornament d’impostos, l'exempció de taxes com la d’Escoles Bressol, de Terrasses o el suport econòmic als proveïdors del consistori. 


Per últim, volem aprofitar de nou per donar les gràcies als veritables herois i heroïnes de la situació. Moltes gràcies a tot el personal sanitari, orgull de la nostra sanitat pública per la seva entrega, així com a tots els treballadors i treballadores municipals que lluny de poder teletreballar, es troben al capdavant dels serveis mínims municipals garantint el benestar dels veïns i veïnes de la vila, i en general a tota la classe treballadora que continua exercint les seves funcions en aquestes circumstàncies difícils.