Palau-solità i Plegamans

Proposem la creació de la “Taula per a la reconstrucció social i econòmica de la vila"

  • Actualitzat:
  • Creat:

És imprescindible una unió de voluntats sense precedents per enfortir les estructures municipals i per fer front a les necessitats de la ciutadania, a curt i mitjà termini.

La situació excepcional que actualment estem vivint, a conseqüència de la pandèmia derivada de la Covid-19 i les greus conseqüències socials i econòmiques que se'n derivaran, ens obliga de replantejar-nos la manera d'entendre la política en l'àmbit local. És imprescindible una unió de voluntats sense precedents per enfortir les estructures municipals i per fer front a les necessitats de la ciutadania, a curt i mitjà termini.

La situació que vivim ha modificat radicalment les perspectives i previsions que fèiem tot just fa dos mesos, ara correspon modificar i adaptar ràpidament i substancialment els plans i els objectius. És un repte de gran dificultat que requerirà un esforç real i efectiu de tothom.

Des de l'obligada prudència que imposen les incerteses al voltant de l'evolució de la pandèmia de la Covid-19, ara estem entrant en la fase de definició de l'estratègia de retirada de les restriccions del confinament i cal afrontar mesures per impulsar la reconstrucció social i econòmica del nostre municipi.

De la mateixa manera que els diferents nivells institucionals han desplegat una sèrie d'accions per frenar al màxim els efectes de la pandèmia, creiem que també l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha de contribuir de manera solidària i conjunta en aquesta difícil tasca. La col·laboració de tothom, de totes les forces polítiques i de tots els agents socials i econòmics de la nostra vila, tant públics com privats, ha de fer possible una reactivació econòmica i social sòlida i solidària, que no deixi ningú enrere.

Ara toca començar a preparar la recuperació de l'economia local i ara més que mai cal situar les persones i les seves necessitats al centre de l'acció de l'administració pública. Per això apel·lem una unió de voluntats sense precedents per reactivar la societat i l'economia.

Per l'interès general i conscients d'allò que la ciutadania espera dels seus representants públics, des del Grup Municipal Socialista PSC-CP entenem que cal una resposta extraordinària de tots els grups polítics municipals, a una situació excepcional que ens afecta a tots.

Proposem que amb l'acord i participació de tots els grups municipals i agents implicats es constitueixi la Taula per la reconstrucció social i econòmica de Palau-solità i Plegamans, amb l'objectiu d'assolir el consens polític i social per identificar els problemes i necessitats i estructurar l'estratègia de recuperació.

La creació d'aquest espai de treball, establir els seus àmbits d'actuació i determinar la seva organització són les accions que proposem com a primera tasca i entenem que han de ser fruit del debat i les aportacions de tots els grups polítics del municipi.

 

Grup Municipal PSC-CP

 

Palau-solità i Plegamans, 29 d'abril de 2020