Palau-solità i Plegamans

Proposem al govern municipal mesures en l’àmbit fiscal per pal·liar els efectes del Covid19

  • Actualitzat:
  • Creat:

Aquesta proposta s'emmarca en l’esperit de col·laboració mostrat pels socialistes per cercar solucions consensuades en benefici dels ciutadans i ciutadanes i el teixit econòmic de la vila.

Des del PSC de Palau-solità i Plegamans volem proposar al govern municipal l’adopció d’una sèrie de mesures en l’àmbit de política fiscal per pal·liar els efectes del Covid19 (coronavirus) sobre la ciutadania i l’economia local. Les mesures tenen l’objectiu de col·laborar i minimitzar l’impacte que suposarà aquesta emergència sanitària entre la ciutadania i el teixit econòmic i comercial de la vila.

Venen sens dubte setmanes complicades per a totes i tots. Per això, és imprescindible actuar amb responsabilitat, disciplina social i sentiment de comunitat. La salut de totes i tots i la protecció dels més vulnerables són l’única prioritat. No és moment de lluites partidistes, identitàries o ideològiques. És el torn de la responsabilitat, la coordinació, i la unitat d’acció.

Aquestes propostes són:

  • La devolució dels imports de la taxa de les Escoles Bressol municipals, proporcionalment als dies de tancament.
  • La devolució dels imports de l’Escola de Música i de l’Escola d’Adults, proporcionalment als dies de tancament.
  • La devolució dels imports de les activitats esportives municipals, proporcionalment als dies de tancament.
  • L'exempció de la taxa per la recollida de residus a aquelles activitats comercials i industrials que no han pogut obrir, proporcionalment als dies de tancament.
  • La devolució de la taxa de terrasses dels bars i restaurants, proporcionalment als dies de tancament i prorrogar les dates de pagament.
  • L’exempció i devolució dels imports, proporcionalment als dies de tancament, de la taxa d’instal·lació de les parades del mercat setmanal que no es van poder ubicar.
  • Ajornament i fraccionament al màxim de tots els tributs municipals, sense interessos ni recàrrecs, a qualsevol ciutadà/na o activitat econòmica.

  • Garantir la liquiditat dels proveïdors de l’Ajuntament i la continuïtat dels contractes públics.

 

Volem aprofitar una vegada més per donar les gràcies als veritables herois i heroïnes de la situació. Moltes gràcies a tot el personal sanitari, orgull de la nostra sanitat pública per la seva entrega, així com a tots els treballadors i treballadores municipals que lluny de poder teletreballar, es troben al capdavant dels serveis mínims municipals garantint el benestar dels veïns i veïnes de la vila, i en general a tota la classe treballadora que continua exercint les seves funcions en aquestes circumstàncies difícils.