Palau-solità i Plegamans

El PSC proposa un paquet de mesures per a la dinamització comercial i econòmica de la vila

  • Actualitzat:
  • Creat:

Part dels recursos necessaris per implementar les mesures poden sorgir de despeses que ja no es podran executar aquest any com esdeveniments culturals, comercials i de l’adaptació de la Festa Major a les mesures de control d’aforament.

Des del PSC de Palau-solità i Plegamans, conscients de l’impacte que comportarà l’actual situació d’emergència sanitària pel teixit econòmic de la vila, volem fer públic una proposta de paquet de mesures per a la dinamització comercial i econòmica per pal·liar els efectes de la Covid-19 (coronavirus) sobre els comerços, autònoms, Pimes i empreses afectades. Les mesures tenen l’objectiu per una banda esmorteir la baixada d’ingressos i la pèrdua de vendes, per altra banda complementar altres ajudes de diferents administracions, i finalment la reactivació econòmica posterior, un cop finalitzi la situació de confinament actual.

 

Aquestes propostes són:

  • Ajuts directes de fins a 1.000€ per a comerços, autònoms i Pimes que han vist reduïts els seus ingressos.
  • Pla de dinamització comercial: Ajuts indirectes per fomentar una campanya de compra al comerç local (un cop finalitzat el confinament) amb un sistema de promocions.
  • Subvencions per finançar l’adquisició de plataformes tecnològiques per a la venda online de comerços amb venda presencial.
  • Mantenir la suspensió de les taxes ja anunciada mentre duri el confinament.
  • Rebaixa de la taxa de terrasses per la resta de l’any i increment de l’espai sense cost si s’estableixen mesures de distància social.
  • Pla d’inversió pública: creació d’un pla extraordinari d’obra pública per a Pimes i autònoms locals: lampisteria, feines de paleta, fusteria, pintura, obres, jardineria, etc.
  • Plans d’ocupació extraordinaris: creació de noves places de Plans d’ocupació destinades a noves persones aturades.
  • Nova unitat d’acompanyament per trobar finançament, subvencions i ajuts públics arran de la Covid-19: creació d’unitat especialitzada en l’acompanyament per la captació dels ajuts econòmics derivats de la crisi de la Covid-19 coordinada des de Palau Avança.

 

Fa unes setmanes, el grup socialista va proposar públicament llançar una bateria de mesures contra les conseqüències socials i econòmiques de la Covid-19. Les propostes eren un punt de partida d’un paquet molt més ampli de mesures socials, fiscals i de suport a l’activitat econòmica que s’haurà de posar en marxa, i que proposem que es treballi en l'àmbit d'una Taula per a la reconstrucció social i econòmica. El govern municipal ja ha implementat i adoptat algunes d’aquestes propostes i línies de treball. Entre les propostes del PSC, hi ha la d’activar immediatament accions com l’ajornament d’impostos, l'exempció de taxes com la de Terrasses i Escombraries comercials o el suport econòmic als proveïdors del consistori. 

Estem immersos, sens dubte, en setmanes complicades per a totes i tots. Per això, és imprescindible actuar amb responsabilitat, disciplina social i sentiment de comunitat. No és moment de lluites partidistes, identitàries o ideològiques. És el torn de la responsabilitat, la coordinació, i la unitat d’acció.

Per últim, volem aprofitar de nou per donar les gràcies a tots els treballadors i treballadores municipals que lluny de poder teletreballar, es troben al capdavant dels serveis mínims municipals garantint el benestar dels veïns i veïnes de la vila, a tots els botiguers/es que ens estan proveint dels béns i serveis essencials i en general a tota la classe treballadora que continua exercint les seves funcions en aquestes circumstàncies difícils.