Palau-solità i Plegamans

El govern d’ERC tira endavant uns impostos municipals que ignoren la situació de crisi

  • Actualitzat:
  • Creat:

"Els impostos i taxes d’ERC per l’any 2021 no aposten per a la recuperació social i econòmica de la vila"

Des del Grup Municipal Socialista vam votar en contra la proposta del govern d’ERC per les Ordenances Fiscals per l’any 2021. Una proposta que no respon en cap cas a l’excepcionalitat del moment. Sense anar més lluny, des del PSC-CP vam compartir amb el govern una proposta de mínims amb quatre mesures indispensables per a la recuperació social i econòmica de Palau i la protecció de qui pitjor ho està passant. Però el govern municipal les va rebutjar. 

  • Rebaixa mínima del 90% de la taxa de terrasses
  • Rebaixa del 25% de la taxa de recollida d’escombraries a botigues i empreses de menys de 1000 m2.
  • Eliminació del recàrrec del 15% de l’IBI a empreses, comerços i indústria.
  • Nova bonificació del 75% de l’IBI als habitatges llogats amb renda limitada per norma jurídica.

 

El govern municipal rectifica i crea una línia d’ajuts directes a comerços i Pimes, però la xifra és insuficient i arriba tard

Finalment el govern ha iniciat els tràmits per obrir una línia d’ajuts directes a comerços i pimes. Una mesura que des del PSC-CP havíem demanat des del mes de juny i que arriba tard i és clarament insuficient. La xifra total serà de 100.000€, pel que es podrà ajudar tan sols a uns cent comerços o Pimes. És imprescindible que es busquin més recursos i s’aprofitin partides que ja no s’executaran, com actes de Nadal o festivitats, per augmentar de forma significativa aquesta xifra i arribar a donar cobertura així a tots els afectats.

No és suficient amb mirar de cobrir expedient. Tots els autònoms i PIMES han de poder tenir accés als ajuts municipals. La salut del teixit econòmic de Palau en depèn.

Fitxers adjunts: